انواع روش هاي حفر چاه


از زمان هاي بسيار دور تا به امروز بشر به مقاصد مختلف خصوصا دستيابي به آب اقدام به انواع روش هاي حفر چاه نموده است. اگر چه در ابتدا حفر چاه به صورت دستي انجام مي گرفته است. اما امروزه با حذف نيروي انساني،  ماشين آلات و ابزارهاي پيشرفته اي حفر چاه را در اندازه هاي مختلف انجام داده و کار حفر چاه را به کمترين زمان ممکن رسانده اند.

انواع روش هاي حفر چاه در دوران هاي مختلف


در طول تاريخ همواره بشر براي دستيابي به اساسي ترين عامل حيات يعني آب، روش هاي مختلفي را براي حفر چاه در نظر داشته است. بدون شک کساني که براي اولين بار روش هاي مختلف حفر چاه را به کار برده اند. ايرانيان باستان مي باشند. اولين روشي که براي حفر چاه در قسمت هاي مختلف جهان استفاده مي شده است و امروزه باز هم در برخي مناطق رواج دارد. حفر چاه به وسيله روش دستي مي باشد. اما در عصر حاضر با استفاده از فنون مکانيکي حفر چاه به مقاصد مختلف انجام مي گيرد. البته اين گونه حفاريهاي مکانيکي در حال حاضر به دو روش دوراني و ضربه اي صورت مي گيرد.


انواع روش هاي حفر چاه در دوران مختلف


روش هاي مختلف حفر چاه


در انواع روش هاي حفر چاه، افراد با توجه به ابزار و ماشين آلاتي که سبب کندن زمين و حفر نمودن چاه مورد استفاده قرار مي گيرند، حفر نمودن چاه را با نام هاي مختلفي بيان مي کنند. که  از جمله انواع روش هاي حفر چاه مي توان به حفاري شوئيدني، روش توربيني، مته دوراني، ماشين هاي حفر تونل، اوگر مارپيچي ممتد، مته ضربه اي بادي، اوگر ميان تهي، مته چکشي، اوگرهاي قطر زياد، حفاري ضربه اي و. اشاره نمود.


روش هاي مختلف حفر چاه


چگونگي حفر چاه به روش دستي


سنتي ترين روش از انواع روش هاي حفر چاه، کندن زمين توسط مقني مي باشد. به اين صورت که فردي با نام مقني چاه را تا اندازه ي لازمي کنده و به عمق زمين پيش مي رود. سپس براي جلوگيري از ريزش چاه بدنه ي داخلي چاه را به کمک بلوک هاي سيماني که کول ناميده و به شکل استوانه هاي سيماني هستند، پوشش دهي مي کند. مهمترين مزيتي که اينگونه حفاري هاي دستي دارند اين بوده که درون چاه مي توان جهت حفاري را تغيير داده و به صورت افقي مسيري را حفر نمود که انجام اين روش مي تواند ميزان آبدهي چاه را بهبود بخشيده و از منابع آب زيرزميني استفاده حداکثري را داشت.


حفر چاه به روش دستي


نحوه انجام انواع روش هاي حفر چاه


در بسياري از انواع روش هاي حفر چاه دستگاه هاي متنوعي با وارد آوردن نيرو سبب شده تا سازنده هاي زمين خرد شده و سطوح مختلفي از گل و لاي و سنگ هاي خرد شده به بيرون رانده شود. به فرض مثال در حفاري ضربه اي مته اي به صورت استوانه اي بلند و سنگين از قسمت مورد نظر بالا رفته و به شدت پايين مي آيد. که در اين روش دستگاه مورد استفاده با کمک ضربه هايي که مته هاي سنگين به  سازنده هاي کف چاه وارد مي کند سبب شده تا چاهي در قسمتي از زمين حفر شود. امروزه براي کندن چاه هاي فاضلاب شهري از اين روش استفاده مي شود. اصولا در قسمت هاي مختلف پوشش دهي زمين براي حفر چاه هاي بسيار عميق از حفاري ضربه اي استفاده مي شود. روش ديگري از حفر چاه حفاري چرخشي است. در اين روش استوانه اي بلند و سنگين به صورت چرخشي سبب ايجاد حفره در زمين مي شود. گل حفاري نوعي ماده مخصوص است که در حفاري چرخشي از سر مته به داخل چاه وارد شده و از قسمت بالاي چاه به بيرون هدايت مي شود. در چنين روشي همراه با اين گل مخصوص تمام ذراتي که از حفاري در کف چاه به جاي مانده به خارج از چاه رانده مي شود. معمولا براي حفر چاه در زمين هايي که از سنگ هاي مقاوم تشکيل شده اند از اوگر مارپيچي ممتد استفاده مي شود.

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Online trading علوم ماورا دانلود ارتــــــباک دانلود جزوات کارشناسی ارشد و دکتری دلنوشته های یک سادیسمیِ گرافیست! طراحي سايت